sâmbătă, 29 ianuarie 2011

5 lucruri de care ma tem

         Pentru ca tot m-a cadorisit Monica zilele trecute cu o leapsa , si pentru ca in urma unei postari de-a lui Brylu am recunoscut, in scris, ca am o teama, mai mult sau mai putin justificata fata de caini, m-am hotarat sa pornesc o leapsa despre lucrurile care ne sperie.

Urechelnitele - de cand eram copil imi era frica sa nu  imi intre o urechelnita in ureche. Nu stiu nici pana astazi ce anume ar putea face urechelnita acolo, sau daca teama mea este justificata sau nu, dar imi imaginez ca o sa doara , and that's enough reason for me.

Caini-  asta sunt sigura ca e o teama nejustificata ; nu am fost nicicand muscata de un caine , am fost cel mult latrata de cativa, insa traiesc cu impresia ca sunt suficient de ghinionista incat sa prind un caine in ziua lui proasta , si sa ma trezesc "capsata". Dar e o teama pe care m-am hotarat sa mi-o educ.


Cazaturi - probabil teama asta deriva din dorinta mea de a avea mereu controlul.Nu pot concepe ca ghinionul sau evenimentele meteo sa imi perturbe "domnia".  Cand cobor scarile sau cand le urc , ma gandesc mereu sa nu calc gresit . Si ma vad alunecand pe rampe umede. Sau pe scari inghetate.  Stiu, am nevoie de ajutor de specialitate  :D

Albine- sunt alergica la intepaturi, mi se umfla limba instantaneu. N-am mai patit un episod de genul din clasa a 4-a, exista o posibilitate sa fi devenit imuna intre timp. Dar nu sunt dispusa sa risc.


Gandaci de bucatarie - aici nu e nevoie sa explic. Femeile si cei care au locuit vreodata cu o femeie stiu. :D


Predau stafeta Monicai, lui Brylu si Dianei .

P.S. Pentru ca tot vorbeam de temeri nejustificate , am descoperit cateva fobii amuzante :

Anatidaephobia - teama ca esti in permanenta urmarit de o rata . - asta mi s-a parut de departe cea mai amuzanta :))
Arachibutyrophobia - teama ca untul de arahide se va lipi de cerul gurii.
Ablutophobia- frica de a se spala sau a face baie .
Alektorophobia- frica de pui .
Dendrophobia- frica de copaci.
Geliophobia- frica de a râde.

Un comentariu:

  1. Eu sunt cea mai mare fricoasă alive :))) Mi-a plăcut articolul :D
    P.S.: Să-mi povesteşti cum şi dacă ţi-ai rezolvat frica de câini :))

    RăspundețiȘtergere