marți, 10 august 2010

Totul e Can-Can

     Dupa cum spuneam, majoritatea vegetatului din vara asta are loc pe terasa la Supporter.  Aseara, intr-o repriza de "cultivare" impreuna cu Mona , de plictiseala bineinteles, citeam 'presa'. Am pus cuvantul 'presa' in ghilimele pentru ca ceea ce citeam noi e o lovitura crunta adusa jurnalismului de calitate. ( nu stim ce e aia jurnalism de calitate ,pentru tara noastra e un fel de Yeti, dar mi s-a parut ca suna fancy).Revenind:citeam Libertatea si CanCan.
      Nu stiu daca ati citit vreodata vreo fituica din asta ( daca v-ati putut cu greu desprinde din lecturi elevate gen Coelho sau Sandra Brown) , dar toate titlurile suna ceva de genul " Cataline,ce blonda ti-ai tras!" sau " Liviule, nu mai ai bani de benzina?". Intr-un fel mi se pare nedrept din partea jurnalistilor de duminica sa adreseze intrebari retorice vedetelor, care oricum nu se pot apara in nici un fel. Pe de alta parte, nu pot sa nu ma intreb cum ar suna titlurile unui ziar in toata regula , cu stiri relativ serioase :" Uraganule, ce ravagii ai facut!", "Ce reforma ti-ai tras, Romanie!" sau " Bugetule, te mai micsorezi mult?"(asta merge si la Boc :D). 
        Daca stau bine sa ma gandesc, genul acesta de titluri poate fi aplicat in aproape toate categoriile de publicatii: in reviste de moda " Rochito, ce dungi a la Botezatu' ti-ai tras!" , in reviste culturale " Unde te ascunzi tu, artefact antic si rau ce esti?", in National Geographic " Pisica de mare rea ce esti tu, de ce l-ai intepat pe Steve?", etc
        Vestea buna din partea revistei CanCan ( veste buna era intreruperea publicarii) e faptul ca aceasta revista va fi distribuita , in tiraj redus ce-i drept, impreuna cu o carte ( tirajul redus e probabil din cauza faptului ca majoritatea cititorilor CanCan nu stiu , de fapt, sa citeasca, ci se uita doar la poze).
        Ar fi cazul sa ne asteptam la titluri gen " Langa un Mercedes M5 am sezut si-am plans", "Ultima noapte de faliment, intaia noapte de shopping", "De veghe la Bote pe scara'", si, de ce nu, pentru sensibili, "De ce iubim femeile gonflabile".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu